slideogcase

WANTED

MRSA, Campylobacter, Salmonella & Listeria  vs.  Rengøringsmidlers kemi

100 minutters udgave med gruppearbejde og caseopgaver

Slideog case

Klik og hent slides her >>

Klik her for at se Pletmanden >>

Pletmanden - leverpostej

.

Case til Michael René’s foredrag

.

Case 1

Diskuter, hvor bakterier, i din mad fra en buffet på en restaurant, konkret kan stamme fra og diskuter smitteveje?

Kom med løsningsforslag til, hvordan det kan undgås, at der spredes mikroorganismer (bakterier og virus) på en restaurant og/eller i køkkenet hvor maden tilberedes.

.

Case 2

Diskuter, hvordan en given risiko for smittespredning af bakterier og virus kan mindskes og fjernes fra alle typer af dørhåndtag inde i restauranten og/eller i køkkenet.

Diskuter endvidere, hvordan den enkelte, der har været uheldig at have fået bakterier eller virus på hænderne kan undgå at smitte de øvrige gæster i restauranten eller sine kollegaer i køkkenet.?

.

Case 3

Diskuter hvilke symptomer, der kan opleves, hvis man smittes med bakterier som Salmonella og/eller Campylobacter?

Diskuter hvordan og hvor man kan have fået kontakt med disse bakterier på arbejdspladsen og/eller derhjemme?

.

Case 4

Diskuter hvilke symptomer, der kan opleves, hvis man smittes med bakterier som Listeria og/eller MRSA?

Diskuter hvordan og hvor man kan have fået kontakt med disse bakterier på arbejdspladsen og/eller derhjemme?

.

Case 5

Diskuter hvad der kræves for at bakterier kan vokse og formere sig? Kom med løsningsforslag til, hvordan du kan mindske muligheden for at bakterier kan vokse og formere sig antal?

.

Case 6

Diskuter om toiletbrættet skal være åbent eller lukket, når der trækkes ud? Og diskuter, hvordan I bedst mindsker muligheden for at sprede bakterier ude på toilettet og eventuelt videre ind i køkkenet og ind i restauranten/caféen?

.

Case 7

Diskuter hvordan man kan være uheldig at blive smittet med Listeria i sit eget hjem?

Beskriv en mulig smittevej for bakterien Listeria, og hvordan kan denne smittevej hindres?

.

Case 8

For at undgå bakterier kan man desinficere områder med skadelige bakterier. Diskuter hvilke udfordringer, der kan være i forhold til at desinficere områder i et køkken i en café, i en restaurant eller i hjemmet og andre steder man kan besøge?

.

Case 9

Diskuter hvor Listeria kan stamme fra? Og hvordan kan man forebygge infektioner med Listeriabakterier?

.

Case 10

Diskuter hvor Campylobacter kan stamme fra? Og hvordan kan man forebygge infektioner med Campylobacterbakterier?

Case 11

Diskuter hvor Salmonella kan stamme fra? Og hvordan kan man forebygge infektioner med Salmonellabakterier?

.

Case 12

Diskuter hvor MRSA kan stamme fra? Og hvordan kan man forebygge infektioner med MRSA bakterier?

Case 13

Diskuter og kom med forslag til specifikke rengøringsmidler, som I kender hjemmefra, der kan dræbe bakterier?

Og/eller

Kom med forslag til hvilke årsager, der kan være til at et givent rengøringsmiddel virker mindre effektivt end det burde virke?

.

Case 14

Evaluer hvad tensider er, hvilke produkter de anvendes i og hvilken funktion tensider har? Diskuter endvidere problematikker og udfordringer mht. dosering af sæbe?

.

Case 15

Evaluer hvad kompleksdannere (buildere) er? Og hvilke produkter anvendes kompleksdannere i og hvilken funktion disse stoffer?

.