Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser

Sensorisk teori beskriver menneskets evne til at evaluere og bedømme stimuli ved hjælp af smags-, lugt-, syns-, føle-, høre- og smertesanserne og er et væsentligt element i produktudvikling og karakterisering af fødevarer i fødevarebranchen.

Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 Forlaget Metropol

Forside 3 ed png (1)

Bogen “Sensorisk teori” er målrettet naturvidenskabelige bacheloruddannelser, der arbejder med biologi, sensorik og kemi, som eks. Professionsbacheloruddannelsen og studieretningen “Ernæring og Sundhed”.

Sensorisk teori har været anvendt som fundament for en serie af motiverende kurser afholdt for gymnasieelever med det formål, at få eleverne til at opnå interesse for sensorik og prototypeudvikling af fødevarer og måltider i relation til at vælge deres videregående uddannelser, herunder at læse “Ernæring og Sundhed” på Professionshøjskolen Metropol, Køb her >>

Sensorisk teori – Indhold

I naturvidenskabelige fag på både bacheloruddannelser og på de gymnasiale uddannelser er det vigtigt at koble teoretisk viden med praksis. Sensorisk teori og fødevarevidenskab kobler kemi og fysik praksisnært med videnskab for sensoriske analyser.

Bogen “Sensorisk teori” gennemgår sensorisk videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer med teori, metoder og øvelser til udvikling, analyse og karakterisering af fødevarer. Der gives en introduktion til den sensoriske videnskab med en gennemgang af sanser og nerverespons. Dernæst gennemgås relationen mellem sanserne og madens sensoriske parametre, samt en guide til metoder, der anvendes i branchen til produktudvikling af mad og måltider gennem sensoriske smagsforsøg, dette rundes af med en uddybning af det komplekse begreb ”Kvalitet” i relation til fødevarer, og der præsenteres hele fem øvelser, der samler op på teorien.

Sensorisk teori – Hvad er nyt i 3. ed. 2014?

3. udgave af bogen “Sensorisk teori” er udvidet med triangeltest, en ekstra øvelse, meget mere teori og nye illustrationer.

Sensorisk teori – Målgruppe

Bogen “Sensorisk teori” giver en introduktion til den sensoriske videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer målrettet både bacheloruddannelser, professionsbacheloruddannelser samt gymnasiale uddannelser. Teorien illustreres med praksisnære øvelser og bogen er skrevet i et let læseligt sprog.

.

Michael René, Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser. 3. ed., 2014 © Forlaget Metropol, København 2010. ISBN-13: 978-87-7392-701-4. Anmeldelse >> Læs omtale og bagsiden her >>

Køb her >>

______________________________________________________________________

Ingeborg Suhr Mad Levnedsmiddelhygiejne

Ingeborg Suhr
MAD

Fødevarer og Kvalitet

Levnedsmiddelhygiejne

11. Service er marketing 16. Ernærings- og fødevareleksikon 15. Mad, mennesker_og_maaltider

Service er marketing

Ernærings- og fødevareleksikon

Mad, mennesker og måltider

Pletmanden - leverpostejSE OGSÅ VORES WEB TV HER >>

08. Den store amerikanske kogebog 03. Opskrift på æblecider - Sådan laver du din egen cider

Den store amerikanske kogebog

Opskrift på æblecider

Sådan brygger du din egen cider

Ledelse i teori og praksis

______________________________________________________________________

Mini_USB_stik16gb TP-Link HUB 3.0, 7-port

32 GB USB Stik
gem dine e-bøger nemt

7-ports Hub, USB 3.0 connect flere medier

500 GB Ekstern Harddisk
USB 3.0
gem dine data eksternt

24. En flænge i himlen 25. Det gode i dig 26. Alt må vige for natten

En flænge i himlen

Det gode i dig

Alt må vige for natten

Slap af Med en god bog

______________________________________________________________________

.

Gucca-logo-blueGucca – Din online boghandel, Link >>

 .