Rengøring af grill | Trænger din grill til en rengøring?

Det er utrolig lækkert at grille, men hvordan ser grillen ud? Har du behov for en hurtig rengøring af din grill? En klargøring eller en grundig hovedrengøring af din grill? Få også gode tips til grillning, hygiejneregler og se vores to guides til rengøring af grill her.

Mærkning af rengøringsmidler (topbanner2)

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

Hurtig rengøring af grill og klargøring af grill

Når du er færdig med at grille, så nyd maden og giv grillen en hurtig rengøring, når I har spist og hygget med maden. Det er nemmere at få løsnet snavset, mens grillen stadig er lun.

Rengøring af grill kan klares nemt, hvis den ikke er så beskidt. Du starter med at børste grillristen godt af med en grillbørste, så vasker du risten ren med varmt vand og sæbe. Du kan eventuelt tage grillristen med indenfor for at vaske den i køkkenvasken, brusekabinen, badekarret eller hvor det ellers er belejligt at vaske grillristen. Efter en vask med vand og sæbe er grillristen godt affedtet. Smør grillristen godt ind i et tyndt lag madolie inden du tænder grillen næste gang, så minimeres risikoen for at maden sidder fast.

Rens den indvendige side af grillen et lille døgn efter anvendelse, når den er kølet godt af. Tøm indholdet for madaffald og aske og tag et stykke aluminiumsfolie og skrab indersiden af grillen godt af og hæld indholdet ud.

.

Saxo (930x180)

Find din nye bestseller her på Saxo.com >>

.

.

Rengøring af grill: Hovedrengøring af kulgrillen

NB: Læs sikkerhedsinstruktion til anvendelse af stærk sæbe efter denne vejledning.

Rengøring af grill kan klares nemt, hvis du bruger de rigtige midler og det rigtige udstyr. Du skal bruge en grillbørste, aluminiumsfolie (stanniol) og stærk base som brun sæbe enten som krystalsæbe eller som brun sæbe i opløsning eller lignende stærke sæber. Dertil kan du også vælge mange forskellige kommercielle ovn- og grillrens til at rengøre grillen. Gør din grill rent, når den er kølet lidt af, så du ikke brænder fingrene.

Tøm grillbakken under grillen med afdryppet mad og væske. Skrab bunden af grillen ren for madrester og fedt og vask drypbakken af i en mild sæbeopløsning og varmt vand.

Sæt grillelementet i blød i stærk brun sæbe og skrub grillelementet godt igennem med en svamp. Hvis du ikke kan få al snavset af i første omgang, så sæb grillelementet ind i stærk brun sæbe og film det med husholdningsfilm og lad opløsningen stå og arbejde de næste par timer eller natten over. Efter iblødsætning vaskes og skrubbes grillelementet med varmt vand og sæbe og skylles efter med koldt vand. 

Vask afslutningsvis den udvendige side med en mild sæbeopløsning. Poler den udvendige side af grillen op med et stort stykke køkkenrulle.

Smør grillristen godt ind i et tyndt lag madolie inden du tænder grillen næste gang, så minimeres risikoen for at maden sidder fast.

* Brug altid handsker af latex (naturgummi) eller alternativt neopren-, nitril- eller vinylhandsker ved håndtering af stærk brun sæbe.

http://fjernepletterlink.dk/Grill

Køb grill og tilbehør her >>

.

Rengøring af grill: Hovedrengøring af gasgrillen

Rengøring af grill kan også klares nemt, hvis du har en gasgrill. Du kan gøre din gasgrill rent med Flavorizer Bars. Skru varmelegemerne op på den højeste styrke i ca. 10 til 15 min. Er din grillrist lavet af støbejern, eller er du i tvivl om den kan tåle denne opvarmning, så tag din grillrist op ad gasgrillen inden du starter opvarmningen. Lad din grill køle ned og rens dine Flavorizer Bars ved at børste dem rene med din grillbørste.

 .

GO’ GRILLHYGIEJNE


….Brun Sæbe_….

.

Ud over rengøring af grill er det også vigtigt at huske den gode grillhygiejne, når først grillen er klar. En af de bakterier, der kan drille og medfører en række uønskede sygedage er Campylobacter, som typisk medfører 3.000 til 4.000 årlige infektioner i Danmark, hvilket er langt flere end Listeria, som typisk medfører en 40 til 50 tilfælde årligt. God mad – god hygiejne, kig med herunder og få gode hygiejniske grillråd 🙂

.

Gode hygiejnetips til dig og grillen

Der er intet så lækkert som en god bøf eller en delikat grillet grøntsag. Vi giver et par gode hygiejnetips til dig og din grill.

.

1. Én grill, men to fade

Have altid et fad til råt kød og et til grillet kød, så er du sikker på ikke, at komme til at overføre uønskede mikroorganismer fra det rå kød til det færdigtilberedte kød.

.

2. Én grill, men to tagredskaber

Når der grilles råt kød, så brug altid to tagredskaber, et til det rå kød og et til det tilberedte og grillede kød. Vær altid opmærksom på god hygiejne både, når du tilbereder fjerkræ og andet kød.

3. Anvend lange tagredskaber

Når grillmaden serveres så anvend lange tagredskaber i dine skåle, fade, tallerkener, og hvad du ellers serverer dine grillspecialiteter og tilbehør i. Lange tagredskaber er med til at minimere risikoen for at der afgives uønskede mikroorganismer fra fingre og underarme til din lækre grillmenu.

4. Et tagredskab til hver ret

For at sikre den mest optimale hygiejne, så sørg for at der er et tagredskab til hver grillret. Det kan nemlig være kritisk at lade få tagredskaber cirkulere mellem mange forskellige retter.

5. Vask altid fingre før du spiser

Selvom du og familien har været turen igennem forårsrengøringen, så vask altid fingre inden du spiser. Når huset er fyldt med dejlige venner og familie, så ved du aldrig, hvad der måtte sidde af uønskede mikroorganismer på håndtaget til havedøren, håndklædet på badeværelset, karkluden i køkkenet samt på øvrige destinationer i hjemmet. Vask derfor altid fingre lige inden du spiser.

Selv små ændringer og justeringer gør en stor forskel. Bon Appetit.

,

10-4 (bred)

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.

.

Tilberedning af pølser

Tilberedningstiden af dine grillpølser er naturligvis betinget af størrelsen på dine grillpølser, din stegepande og/eller typen af varmelegemet på din grill og dine varmelegemers areal og varmeoverførselshastigheden på varmelegemet på din grill.

Grill dine pølser mellem 6 til maks. 12 minutter på din grill, se guiden herunder til hvordan du undgår at pølseskindet flækker på grillpølsen.

Hvis det regner, så steg dine grillpølser på en lun pande 8 til 12 minutter ved svag varme og vend dem ofte med en gaffel eller kog dem først og lun dem efterfølgende på en pande ved svag varme og vend dem tit. Pølserne må ikke komme over 80 grader celsius, så sprænger pølseskindet.

 .

Sådan undgår du at pølseskindet flækker på hhv. grill og stegepande

1. Lun dem i siden af grillen, hvor risten er lidt mere kølig eller lun dem på en opvarmet lun pande og ikke en brændende varm pande.

2. Vend pølserne ofte med en gaffel.

3. Stik eventuelt hul i pølseskindet, det afhjælper også at skindet sprænger, når pølsekødet udvider sig, når det varmes godt op.

4. Komfur, hvor varmepladen går til 12, skru op på 7 til 9 stykker. Komfur der kan skrues op til 6, skru op på en 4 stykker.

5. Du kan også koge pølserne først, bare temperaturen ikke kommer over 80 grader celsius, så flækker pølseskindet. Dernæst steges pølserne på en pande ved svag varme og vendes ofte eller smides på grillen i siden af grillen, hvor risten ikke er så varm igen. Vend pølserne ofte og nyd lyden af de lækre pølser.

Bon Appetit.

.