Fjern tomat

Fjern tomat og tomatketchup – Brug koncentreret opvaskemiddel eller brun sæbe

Tomatpletter fra enten ketchup, tomatsovs, suppe, pastasauce, dåsetomat, friske tomater o.lign. er forholdsvis nemme at fjerne fra de fleste produkter og materialer. Vi kender det al for godt, vi har travlt og står og knokler med tilberedning, anretning eller sidder og nyder tomat i en af ovenstående og lignende former for tomat og pludseligt, så har vi pletter med tomat på tøjet eller ud over hele gulvet og øvrige materialer. Vi giver en lille guide til, hvordan du bedst griber disse pletter med tomat bedst an.

Tomat_naer

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ, MATERIALER, MØBLER, GULVE & TÆPPER

Ketchuppletter på linoleum, gryder, pander, service, skærebrætter, tøj, møbler og gulve fjernes med en basisk opløsning fx en koncentreret opløsning af opvaskemiddel. Vask pletterne med opvaskemiddel opløst i varmt vand og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

 

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst på siden.

Er pletterne indtørrede benyt da en opløsning af brun sæbe. Vask pletterne med brun sæbe opløst i varmt vand og skyl efter med koldt vand. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

.

TRÆGULV

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst på siden.

Hvis farve fra ketchuppen er trængt ned i revner i dit trægulv, så giv det i første omgang et forsøg med noget brun sæbe, hvis det ikke kan tage pletterne, så skal pletten slibes af med fx en rysterpudser. Vær opmærksom på, at når der anvendes brun sæbe på trægulvet, så skal det efterbehandles med en olie (fx linolie), da sæbe affedter overfladen af gulvet.

Brun Sæbe_

Brun sæbe >>

*  Brug altid handsker som naturgummi(latex)-, neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved anvendelse af brun sæbe og kontroller om den specifikke brune sæbe du har købt må anvendes på dit materiale fx linoleum eller bomuld. Der er nemlig forskel på de forskellige kommercielle produkter af brun sæbe og deres anvendelsesområde. Læs mere i Håndbog i praktisk hjælp >>

 

Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse.

.

Bøger.org - logo

Klik og find din bestseller her >>

.