Fjern rødvin

Rødvin – Brug kartoffelmel og glycerin

Vi giver dig en metode til at fjerne rødvin. At fjerne rødvin kan kan være svært at fjerne helt. Sværhedsgraden er betinget af, hvilken type stof eller materiale, der er spildt rødvin på, samt hvor lang tid rødvinspletten har siddet på tøjet eller materialet. Fjern rødvin er en artikel, der assisterer dig gennem forløbet med at opløse rødvin bedst muligt. Rødvinspletterne kan dog ofte godt fjernes eller om ikke andet lige mindskes med nedenstående metode.

.

red-wine-789891-m

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

FJERN RØDVIN PÅ TØJ

Rødvin fjernes eller mindskes fra tøj med glycerin. Tilsæt glycerin på de røde pletter og lad det virke i et halvt til et helt døgn. Skyl glycerin af med lunkent vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne. De røde pletter kan med fordel behandles en eller flere gange med glycerin. Gnid pletterne godt ind med glycerin og lad pletterne ligge i blød i 5 til 6 timer i en masse glycerin. Gentag iblødsætning et par gange indtil pletterne er reduceret, inden tøjet vaskes i vaskemaskinen. Gentag behandlingen indtil pletterne fjernet eller mindsket mest muligt.

Du kan også anvende øvrige midler som eks. Biotex eller andre kommercielle produkter til at opløse rødvin, men glycerin virker også efter en række gentagende behandlinger.

FJERN RØDVIN – VIDEO: Sådan fjerner du pletter med rødvin

Michael René laver video for Politikens Tv om pletfjerning af rødvin

.

FJERN RØDVIN PÅ HVIDT TØJ

Har du spildt rødvin på et hvidt stykke stof, som tåler blegemiddel, og som du gerne vil have bleget. Start en forbehandling af stoffet med rødvin på med glycerin og iblødsæt det et par gange og efter en 5 til 6 gentagende behandlinger med glycerin, skyl al glycerin ud af stoffet med vand og vask stoffet alene i din vaskemaskine med et blegende vaskepulver.

Alternativt kan du blege vasketøjet efter forbehandling og iblødsætning med glycerin og efter at have skyllet al glycerin ud af stoffet med en opløsning med oxalsyre, som bleger stoffet. Følg vejledningen på emballagen med oxalsyre og fortynd oxalsyre efter anbefalingen fra producenten. Efter iblødsætning af stoffet i en opløsning med oxalsyre, skyl tøjet i koldt vand og vask afslutningsvis stoffet i vaskemaskinen.

.

FJERN RØDVIN PÅ MØBLER OG GULVTÆPPER

Pletter med rødvin fjernes eller mindskes på møbler og gulvtæpper med kartoffelmel og glycerin. Start med at drysse rigeligt med kartoffelmel på det våde område. Lad det tørre ind og støvsug al kartoffelmelet væk, når det er tørt. Lad værre med at gnide på pletterne, det gør det bare værre. Kom glycerin på en klud eller en blød svamp og fugt pletterne med glycerin. Lad det ligge i blød natten over og sørg for at glycerinen ikke tørre ud. Kom glycerin på løbende, så pletterne holdes fugtige. Vask glycerinen ud af stoffet gentagne gange med koldt vand på en klud. Pas på ikke at fugte eller gennemvæde for meget, da det kan skade møblet eller gulvtæppet. Gentag behandlingen indtil pletterne er fjernet eller mindsket mest muligt.

..

rosevin rødvin2 hvidvin1 rødvin1

.
Mangler du vin?

Så klik her >>