Fjern is

Is – Brug opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel

Pletter fra alle typer af is består primært af fedt og er forholdsvis nemme at fjerne fra de fleste produkter og materialer.

Er der også spildt frugt og saftpletter kan det være svært at fjerne helt med nedenstående metode og der henvises til metoder for behandling og pletfjerning af frugt- og saftpletter, hvor iblødsætning med glycerin ofte er en god løsning. Er der tale om is med chokoladepletter klik her for at se, hvordan chokolade opløses bedst.

is

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ

Pletter med is fjernes nemt fra tøj og ting. Når pletter fjernes fra tøj, så pas på ikke at bruge vand, der er varmere end det, der anbefales på vaskeanvisningerne på tøjet. Hvis vandet anbefales vasket ved 30 grader, så brug maksimalt sæbevand, der er 30 grader til iblødsætning, Husk at vand fra den varme hane sagtens kan være op til 50 grader varmt, så temperer vandet omhyggeligt.

Sæt pletterne i blød i en basisk opløsning af eksempelvis koncentreret opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel. Fordel opløsningen med opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel med en blød svamp og lad tøjet ligge i blød i 5-6 timer. Skyl sæben af i koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

.

Bøger.org

Klik og find dine nye bøger her >>.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER

Pletter med is fjernes fra møbler eller gulvtæpper med en basisk opløsning fx en koncentreret opløsning af opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel. Sæb møblet eller gulvtæppet forsigtigt ind uden at gennemvædde møblet eller tæppet.

Lad sæben sidde og arbejde 10 til 15 min og dub sæben af med koldt vand uden at gennemvædde møblet eller tæppet for meget. Lad møblet eller tæppet tørre lidt inden behandlingen eventuelt gentages. Skyl efter med koldt vand uden at gennemvædde møblet eller tæppet for meget og lad møblet eller tæppet tørre. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk.

Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse.

….
.

3byggetilbud

Klik og få et par gratis tilbud på en byggeopgave her >>.

.