Fjern chokolade

Chokolade – Brug opvaskemiddel eller petroleum

Chokoladepletter fra alle typer af chokolade består udover kakao primært af fedt og er forholdsvis nemme at fjerne fra de fleste produkter og materialer.

Chocolate

.

Vi gør opmærksom på at al håndtering af råd fra denne hjemmeside altid er på eget ansvar.

.

TØJ

Rengøringsekspert Michael René giver gode råd til hvordan du fjerner pletter med chokolade nemt fra dit tøj. Sæt pletterne i blød i koncentreret opvaskemiddel og fordel opvaskemidlet med en blød svamp fugtet i lunkent vand og lad tøjet ligge i 5-6 timer. Du kan med fordel sørge for at holde pletten med chokolade fugtet hele tiden, så den ikke tørre ud. Fugt eventuelt periodisk med lidt lunt vand, så pletterne med chokolade ikke tørre ud for derved kan sæben bedre arbejde. Skyl sæben af i koldt vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Bemærk at en sjælden gang kan indfarvningen af dit stof være skrøbelig, så bemærk at du bør iblødsætte på en lille stofkant på bagsiden af tøjet indledningsvis for at tjekke at farven kan tåle vaskemidlet. Jeg har i det sidste årti kun oplevet det 1 gang, hvor stoffets indfarvning tog skade, så det virker oftetst helt uden problemer at iblødsætte med opvaskemiddel.

.

MØBLER OG GULVTÆPPER

NB: Læs sikkerhedsinstruktion nederst.

Rengøringsekspert Michael René giver gode råd til hvordan du fjerner og mindsker pletter med chokolade fra dine møbler og tæpper. Pletter med chokolade fjernes nemt fra møbler og gulvtæpper med petroleum. Åben vinduet og/eller sørg for god udluftning. Dub forsigtigt pletten med chokolade i petroleum. Vask efter med opvaskemiddel opløst i lunt vand. Skyl og dyb efter med koldt vand, men pas på ikke at gennemvædde møblet og gulvtæppet. Gentag behandlingen indtil pletterne er væk. Følg i øvrigt altid vejledningen på emballagen, spørg hos forhandleren eller producenten.

* Petroleum er både brandfarlig og farlig ved hudkontakt. Luft ud og sørg for at ventiler, når der arbejdes med petroleum. Brug derfor altid handsker af nitrilgummi ved anvendelse af petroleum. Læs mere i Håndbog i praktisk hjælp >>

 

Læs altid vejledningen på emballagen inden anvendelse af petroleum.

.

10-4 logo

Klik og find værktøj, udstyr og byggevarer hos 10-4 >>

.